جمع آوری استعدادها از سر چهارراه

به گزارش وبلاگ ورامین، بچه ها کار هم همانند هر کودک دیگری استعدادها و توانمندی هایی دارند که در بیشتر مواقع ناشناخته باقی می ماند.

جمع آوری استعدادها از سر چهارراه

وبلاگ ورامین- سارا جعفرزاده: در این خصوص پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری منطقه 15 استعدادیابی و توانمندسازی بچه ها کار این منطقه را شروع کرده است. طبعاً این طرح در صورت استمرار اثرات و نتایج بسیار مثبتی را در پی خواهد داشت. در گزارش زیر با جزئیات این طرح بیشتر آشنا می شویم.

با توجه به اینکه منطقه 15 محله هایی با بافت فرسوده و کم برخودار دارد و در این محله ها بیشتر خانواده های نیازمند زندگی می کنند، بچه ها کار یکی از آسیب های اجتماعی این منطقه است. دکتر مریم محمدی مدیر پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری منطقه 15 در این باره می گوید: هدف ما از اجرای طرح توانمندسازی بچه ها کار و خانواده این افراد، توجه به استعدادهای نهفته در میان این بچه ها است. اساس کار، ارزیابی اولیه بچه ها کار است. ابتدا این بچه ها که از قبل پرونده هایی در این پایگاه دارند، شناسایی و نواقص پرونده آنها رفع می شود. با توجه به شرایط کرونایی جامعه، در طول روز حدود 20 کودک کار مورد ارزیابی مقدماتی قرار می گیرد. ما در جلسه اول بیشتر در صددیم با وضع خانواده، تحصیل، سلامت و معیشت آنها آشنا شویم. در این طرح بچه ها کار به چند گروه مختلف تقسیم بندی می شوند، بچه ها بی سرپرست، بچه ها بدسرپرست و بچه های که خانواده های نیازمند و کم برخوردار دارند.

  • شناسایی و توانمندسازی والدین بچه ها کار

یکی از دلایلی که باعث می شود بچه ها در سنین کم به کار خیابانی روی بیاورند عدم تأمین مالی از سوی والدین است. محمدی، با یادآوری این موضوع، در خصوص شناسایی و توانمندسازی خانواده های بچه ها کار هم می گوید: روزانه 10 خانواده کودک کار در محله های آسیب خیز از جمله اتابک، هاشم آباد و بیسیم شناسایی می شوند. بعد از ارزیابی اولیه، اگر خانواده کودک نیاز مالی داشته باشد و متوجه شویم که کودک به این دلیل به کار خیابانی روی آورده است، سعی بر توانمندسازی والدین آنها می کنیم. از جمله امکان ایجاد کارهای هنری و سبک و در منزل، یا ارجاع آنها به مراکز کوثر از طریق مسئولان مربوطه. از طرفی روی ادامه تحصیل بچه ها از طریق ارجاع و عضویت در مدارس پرتو تمرکز می کنیم.

  • انجام تست های روان شناسی

با توجه به اینکه طرح استعدادیابی بچه ها به صورت برنامه ریزی شده و تخصصی باید انجام شود، این بچه ها از طریق انجام تست های روان شناسی مورد ارزیابی قرار می گیرند. دکتر محمدی می افزاید: هر کودکی ذاتا استعدادهای خاص دارد. بنا براین برای کشف استعدادهای این بچه ها، تست های روان شناسی و علمی در حوزه های مختلف از آنها گرفته می شود تا استعداد ذاتی کودک مشخص شود. بعد از انجام این تست ها مربیان زبده و متخصص در هر زمینه ای که استعداد کودک محرز شده شروع به آموزش می کنند. آموزش ها شامل هنرهای هفت گانه از جمله موسیقی، تئاتر و نمایش، نقاشی، سخنوری و نویسندگی است. وقتی استعداد کودک کار کشف شود احساس ارزشمندی در او تجلی و نهادینه می شود و دیگر حاضر نیست سر چهارراه برود و تحقیر شود.

  • پله پله تا رسیدن به آرزوها

با شناسایی استعدادهای بچه ها کار، این افراد در حوزه های مورد علاقه شان توسط مربیان متخصص و مجرب آموزش می بینند و این آموزش ها در چندین نوبت برای آنها تکرار و مرور می شود و در نهایت این بچه ها به مراکز مختلف فرهنگی و هنری برای فعالیت بیشتر معرفی می شوند یا خیّری از این افراد حمایت می کند. محمدی با اشاره به این موضوع و تأکید بر توانمندسازی بچه ها کار می افزاید: تجربه من در مناطق دیگر گواه این است که این بچه ها با توانمند شدن و شناخت استعدادشان پله پله به آرزوهایشان نزدیک می شوند و نیازی نیست که به کار دستفروشی در معابر تن بدهند و هزاران توهین و تمسخر را به جان بخرند. بچه ها کار با توانمند شدن به این نتیجه می رسند که وقت آن است که آرزوهایی را که هیچ وقت پیش از این رنگ تحقق نمی گرفت برای خودشان محقق کنند. در یکی از مناطق کودکی تحت نظرم آموزش می دید که آرزو داشت یک دستگاه بازی پلی استیشن داشته باشد. این کودک استعداد موسیقی داشت و توانست بعد از گذراندن دوره های آموزشی پیانو و تمرین های مکرر، با 2 اجرا در برنامه های مختلف مبلغ قابل توجهی به عنوان دستمزد دریافت کند و در نهایت به آرزویش که خرید پلی استیشن بود برسد.

منبع: همشهری آنلاین

به "جمع آوری استعدادها از سر چهارراه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جمع آوری استعدادها از سر چهارراه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید