سلام بر گوشی های وای فای 7 و سرعت 65 گیگابیت
به گزارش وبلاگ ورامین، هنوز روترها و گوشی ها با استانداردهای وای فای 6 و وای فای 6 ای سازگار هستند ولی به زودی اولین نسل از گوشی های با پردازنده پرچم دار دیمنسیتی 9200 تازه مدیاتک وارد بازار می شوند.
احتمالا، تراشه پرقدرت مدیاتک Dimensity 9200 را روی بعضی گوشی های رده بالای چینی مشاهده کنیم. این تراشه SoC نسبت به نسل قبلی خود،چیپ ست Dimensity 9000، پیشرفت های متعددی داشته است و از امتیاز 10 درصد سرعت بیشتر در چند هسته ای و 32 درصد بهبود کارایی گرافیکی با همراه کاهش مصرف انرژی 25 درصدی سود می برد.
سلام بر وای فای 7
اما بزرگ ترین پیشرفت پردازنده موبایل مدیانک دیمنسیتی 9200، امکان اتصال گوشی ها به روترها و هات اسپات ها با استاندارد WiFi 7 است. استانداردی که هنوز به طور رسمی به وسیله موسسه W-iFi Alliance تصویب نشده ولی می دانیم شامل استاندارد 802.11be می گردد.
مدیاتک اولین شرکتی است که رسما یک پردازنده موبایل با وای فای 7 روانه بازار می نماید و انتظار داریم اولین گوشی های WiFi 7 پیش از اتمام انتها سال، روانه بازار شوند. البته، مانند استانداردهای قبلی وای فای، مدتی طول می کشد تا روترها، مودم ها و دستگاه های وای فای 7 به جریان اصلی بازار تبدیل شوند و شاهد پشتیبانی از آن در سایر گوشی ها باشیم.
اما آن چیزی که اهمیت دارد؛ پشتیبانی از سرعت دانلود 30 گیگابیت بر ثانیه است که بسیار سریع تر از 4.8 گیگابیت بر ثانیه در استاندارد Wi-Fi 6E است. در عمل، شاید شاهد این سرعت ها روی گوشی های موبایل نباشیم ولی مثلا در ایالات متحده، بسته به اپراتور موبایل شما، می توانید میانه سرعت اینترنت 200 مگابیت را روی وای فای داشته باشید که بسیار سریع تر از اینترنت خانگی است.
وقتی شما دستگاه گوشی خود را به وای فای 7 ارتقا می دهید؛ به این معنی است که سرعت و پهنای باند بیشتری در ارتباطات بی سیم خواهید داشت.
مشخصات پردازنده دیمنسیتی 9200
پردازنده مدیاتک دیمنسیتی 9200 از مودم 6G با پشتیبانی از فرکانس های زیر 6 گیگاهرتز و امواج میلی متری و حداکثر سرعت دانلود 7.9 گیگابیت بر ثانیه نیز برخوردار است. در وای فای نیز انتظار می رود حداکثر سرعت 65 گیگابیت را پشتیبانی کند ولی نه در سال 2023 بلکه سال های دورتر!
این پردازنده را باید اولین تراشه موبایل مدیاتک با پشتیبانی از دانست. بعلاوه، دیمنسیتی 9200 اولین پردازنده جهان اندروید است که سراغ هسته پردازشی با معماری Cortex-X3 و سرعت کلاک 3.05 گیگاهرتز رفته است. این پردازنده دارای سه هسته فیزیکی Cortex-A715 با سرعت 2.85 گیگاهرتز و 4 هسته فیزیکی Cortex-A510 با سرعت 1.8 گیگاهرتز هم هست.
پردازنده گرافیکی این چیپ ست نیز آرم Immortalis G715 با پشتیبانی از نمایشگرهای 5K و رزولوشن WHQD با حداکثر نرخ تازه سازی تصویر 155 مگاهرتز است.
اولین پردازنده های مدیاتک با وای فای 7، بودند که از حداکثر سرعت 36 گیگابیت در وای فای پشتیبانی نموده و برای دستگاه های اینترنت اشیا توسعه داده شده اند.
پیش تر، گفته شده بود اولین تا سال 2024 روانه بازار می گردد که اینک، مدیاتک پیش دستی نموده و اسمارت فون های پرچم دار مبتنی بر پردازنده وای فای 7 او، در سال 2023 دست مردم می رسد.
منبع: شبکه چی