لرزه نگار چیست و چگونه عمل می نماید؟ تاریخچه لرزه سنج را اینجا بخوانید!

به گزارش وبلاگ ورامین، کشور ایران جزو زلزله خیزترین منطقه ها در دنیا است. زمین لرزه یا همان زلزله با آزاد شدن یکباره انرژی در بین سنگ های پوسته زمین رخ می دهد. سنگ ها در درون زمین دچار ترک شده و در کنار هم می لغزند؛ که موجب بروز لرزش و تکان می شوند و زمین را می لرزانند. این لرزش ها را می توان با دستگاهی مقدار گیری و ثبت کرد. زلزله نگار دستگاهی است که ارتعاشات ناشی از زمین لرزه، انفجار یا هر پدیده دیگری را در زمین ثبت می نماید. اگر بپرسند که لرزه نگار چیست؟ می توان گفت که دستگاهی برای مقدار گیری حرکت زمین است که سنسور تشخیص ارتعاش به نام لرزه سنج را همراه با یک سیستم ضبط برای نمایش ارتعاشات به وجود آمده، تشکیل می دهد.

لرزه نگار چیست و چگونه عمل می نماید؟ تاریخچه لرزه سنج را اینجا بخوانید!

این دستگاه ها برای مکان یابی زمین لرزه های طبیعی طراحی شده بودند که با پیشرفت تکنولوژی کاربردهای دیگری هم به آن اضافه شد. اکتشاف نفت، آنالیز حرکات پوسته زمین و لایه های زیرین زمین و نظارت بر فعالیت آتشفشانی همگی جزو طراحی برای این دستگاه است.

علم زلزله شناسی بر این ایده است که از حسگر برای تشخیص زمین لرزه و مقدار گیری بزرگی آن استفاده کند. در این مطلب سعی داریم درباره زلزله، بیمه نامه آتش سوزی و لرزه نگار اطلاعاتی را آنالیز کنیم با ما تا انتهای این متن همراه ما باشید.

لرزه نگار چگونه کار می نماید؟

لرزه سنج به یک آونگ آویخته شده در یک قاب مجهز است که به حرکات بالا و پایین زمین حساس است و همراه با هر حرکتی که تشخیص می دهد، حرکت می نماید. حرکت نسبی بین آونگ و قاب حرکت عمودی زمین را تعیین می نماید. به طور معمول یک درام چرخان و یک قلم به آونگ متصل شده تا حرکات زمین را در یک لرزه نگار ثبت کند.

در حقیقت هرگونه حرکت در زمین قاب را به حرکت در می آورد و آونگ به علت اینرسی تمایل به حرکت ندارد و با مقدار گیری حرکت بین قاب و آونگ، حرکت زمین ثبت می گردد. لرزه سنج های قدیمی و اولیه از اهم های نوری یا اتصالات مکانیکی برای حرکت های کوچک و ثبت آن ها استفاده می کردند، اما در دستگاه های مدرن از الکترونیک استفاده می گردد.

تاریخچه لرزه نگار چیست؟

سیموسکوپ، اولین ابزار برای لرزه نگار بوده که توانایی ثبت نوسانات زمین را نداشت، اما لرزش را نشان می داد. این دستگاه را دانشمند چینی به نام ژانگ هنگ در سال 132 میلادی اختراع کرد. این وسیله به شکل یک استوانه بود که هشت اژدها از اطراف محیط فوقانی آن قرار گرفته بود و در هر کدام یک توپ قرار داشت. بعلاوه در اطراف این دهانه های اژدها هشت قورباغه قرار داشت. این ابزار به گونه ای کار می کرد که هنگام بروز زلزله، توپ ها از دهان اژدها بیرون می آمد و در دهان قورباغه انداخته می شد که همراه با صدا بود.

در سال 1855 یک دانشمند ایتالیایی به نام لوئیجی پالمیری لرزه نگار را اختراع کرد. این دستگاه از چند لوله U شکل پر از جیوه ساخته شده بود و جهت آن به سمت نقاط مختلف قطب نما قرار داشت. هنگامی که زمین لرزه رخ می داد حرکت جیوه یک تماس الکتریکی ایجاد می کرد و حرکت ساعت متوقف می شد، بعلاوه همزمان یک درام ثبت را آغاز می کرد. در حقیقت این ابزار و دستگاه، شدت نسبی و طول مدت زمین لرزه را تعیین می کرد.

بعد از این اختراعات در سال 1875 اولین لرزه نگار واقعی، به وسیله فیزیک دان ایتالیایی فیلیپو سکی اختراع شد. این لرزه نگار هم از آونگ استفاه می نماید، اما برای اولین بار یک دستگاه می توانست، حرکت نسبی آونگ ها را با توجه به حرکات زمین به عنوان تابعی از زمان ثبت کند.

خرید بیمه زلزله

همان طور که گفته شد، هیچ گونه پیش بینی برای زلزله وجود ندارد و بهتر است که برای بروز خطرات و خسارت های احتاقتصادی از یک پشتوانه اقتصادی استفاده کرد. زلزله همواره دردناک و همراه با خسارت اقتصادی و جانی بوده است که با توجه به زلزله خیز بودن کشور ایران، خرید بیمه زلزله که زیر مجموعه بیمه آتش سوزی است، یک ضرورت محسوب می گردد. بعلاوه نرخ بیمه زلزله و نحوه محاسبه نرخ بیمه آتش سوزی منازل، نرخ بیمه واحد های مسکونی از نرخ ملک و اسباب و اثاثیه ای تاثیر می گیرد. بدین صورت که هرچه متراژ، مساحت و تعداد اثاثیه بیشتر باشد، بر روی نرخ حق بیمه تاثیر گزار خواهد بود.

عوامل تاثیرگزار بر نرخ بیمه زلزله و بیمه آتش سوزی

نرخ بیمه زلزله بستگی به ملک و لوازمی دارد که قصد بیمه کردن آن ها را خواهید داشت. به طور کلی عوامل مختلفی بر نرخ بیمه زلزله تاثیر گزار است که عبارتند از:

  • نوع سازه: در بیمه آتش سوزی و زلزله نوع سازه به 4 دسته: سازه های آجری، سازه های فلزی، سازه های بتنی و سازه های گلی و سنتی تقسیم می گردد. با توجه به این موضوع بیمه گر با توجه به اندازه ریسک هر کدام از سازه ها، مبلغ حق بیمه مختلفی را تعیین می نماید.
  • متراژ ملک: از جمله مواردی که به طور مستقیم بر روی قیمت حق بیمه آتش سوزی و زلزله تاثیر گزار است، متراژ ملک خواهد بود.
  • هزینه ساخت هر مترمربع بنا: یکی از عوامل موثر دیگه بر نرخ بیمه آتش سوزی و زلزله، هزینه هر متر مربع از بنایی است که قصد بیمه آن را داشته باشید. به طور مثال: قیمت بیمه زلزله برای ملکی با هزینه هر متر مربع 1 میلیون تومان با ملکی با هزینه هر متر مربع 4 میلیون تومان فرق دارد.
  • ارزش لوازم منزل: در صورت بیمه کردن لوازم منزل خود باید بدانید که ارزش لوازم و اثاثیه شما بر قیمت بیمه زلزله تاثیر مستقیم دارد. همان طور که اشاره شد، می توان ملک را بیمه نکرد و تنها لوازم منزل را بیمه کرد تا در صورت بروز حادثه، خسارت های وارد شده جبران گردد.

خرید بیمه آتش سوزی و زلزله از بیمه دات کام

برای اطلاع از قیمت بیمه نامه آتش سوزی و بیمه زلزله می توانید به وسیله پلتفرم آنلاین بیمه دات کام بهره ببرید. تنها با صرف چند دقیقه، فهرست قیمت ها و شرایط استعلام شرکت های بیمه ای را در سامانه bimeh.com مشاهده خواهید کرد. کافی است که به صفحه اصلی سایت مراجعه نموده و در منوی محصولات بر روی بیمه آتش سوزی و زلزله کلیک نموده و در کوتاه ترین زمان، اقدام به خرید بیمه آتش سوزی کنید.

در این مطلب سعی نموده ایم به سوال لرزه نگار چیست ؟ پاسخ دهیم و تاریخچه زلزله نگار را آنالیز کنیم. در نهایت اهمیت خرید بیمه زلزله را برای شما عزیزان گوشزد کردیم تا در صورت بروز حادثه از یک پشتوانه اقتصادی برخوردار باشید.

منبع: سایت بیمه (https://bimeh.com)

منبع: اتاق

به "لرزه نگار چیست و چگونه عمل می نماید؟ تاریخچه لرزه سنج را اینجا بخوانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لرزه نگار چیست و چگونه عمل می نماید؟ تاریخچه لرزه سنج را اینجا بخوانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید