معادله پیچیده وزنه برداری برای المپیک، بلاتکلیفی دو مسافر توکیو
به گزارش وبلاگ ورامین، خبرنگاران - گروه ورزش: پرونده تخلفات دوپینگی که طی یک دهه گذشته برای وزنه برداری ایران ایجاد شد در نهایت به این منجر شد که سهمیه های وزنه برداری ایران برای المپیک توکیو از 6 سهمیه حداکثری به تنها 2 سهمیه کاهش پیدا کند.
فروردین ماه سال 97 فدراسیون بین المللی وزنه برداری این تصمیم را اتخاذ و کمیته بین المللی المپیک هم از آن حمایت کرد. آن موقع با توجه به صندلی دنیای این رشته در کشورمان و شرایط چهره هایی که معرفِ وزنه برداری ایران در دنیا و المپیک بودند، تصمیم اتخاذ شده به هیچ وجه برای ورزش ایران و مدیرانی که قرار بود کاروان اعزامی به توکیو را تشکیل دهند، خوشایند نبود به خصوص با در نظر دریافت اینکه برای مدعیانی مانند بهداد سلیمی، کیانوش رستمی، سهراب مرادی و حتی سعید علی حسینی فرصت برابر ایجاد نخواهد شد و در نهایت بعضی از آنها حذف می شوند.
البته امروز که در فاصله زمانی یک سال و نیمه تا بازی های المپیک قرار داریم - با توجه به تعویق المپیک- دغدغه وزنه برداری همچنان به قوت خود باقی است اما با جنسی متفاوت و اینکه بالاخره کدام وزنه برداران می توانند امتیاز موردنظر فدراسیون دنیای برای تصاحب سهمیه المپیک را به دست بیاورند؟ وزنه بردارانی مانند علی هاشمی و علی داودی یا چهره های همیشگی؟
این دغدغه از آنجا شکل گرفته که بعد از تصویب کاهش سهمیه های المپیکی وزنه برداری ایران، اتفاقات زیادی پیرامون وزنه برداران کشورمان افتاد؛ بهداد سلیمی شهریورماه 97 پس از قهرمانی در بازی های آسیایی خداحافظی خود را از ورزش قهرمانی گفت، سعید علی حسینی هم آبان ماه سال گذشته به دلیل اعزام نشدن به مسابقات گزینشی المپیک تصمیم به خداحافظی گرفت، دیگر اینکه سهراب مرادی و کیانوش رستمی که طلایی های کاروان ایران در المپیک ریو بودند در وزن 96 کیلوگرم هم وزن شدند و در ادامه هم با مسائل دیگری روبرو شدند مثل اینکه سهراب مرادی به خاطر مصدومیت دو بار جراحی شد و کیانوش رستمی هم نتوانست از حضور در میادین گزینشی نمایش خوبی ارائه دهد و به امتیازات امیدبخشی برسد.
در هر صورت این چالش ها تا آنجا ادامه پیدا نموده که امروز وزنه برداری ایران برای ورود به المپیک در بلاتکلیفی محض به سر می برد به خصوص که به خاطر شیوع ویروس کرونا بعضی رویدادهای گزینشی هم لغو شد. این مسئله حتی این ابهام را ایجاد نموده که شاید وزنه برداری ایران اصلاً نتواند برای استفاده از دو سهمیه المپیکی خود به حد نصاب لازم برسد؛ موضوعی که البته بهداد سلیمی آن را رد می نماید اما تاکید دارد که در خصوص وزنه برداران المپیکی ایران هر احتمالی وجود دارد.
این پیشکسوت وزنه برداری در تبادل نظر با وبلاگ ورامین با تاکید بر اینکه رقابت برای کسب سهمیه المپیک تنها میان چهار وزنه بردار است، شرایط آنها را برای دستیابی به این سهمیه تشریح کرد.
وی با بیان اینکه سهراب مرادی و کیانوش رستمی (وزن 96 کیلوگرم)، علی هاشمی (وزن 109 کیلوگرم) و علی داودی (وزن 109+ کیلوگرم) وزنه برداران ایران هستند که می توانند از دو سهمیه المپیکی اختصاص یافته به ایران استفاده نمایند، گفت که البته این کسب سهمیه مشروط به رسیدن به حد نصاب معین شده از سوی فدراسیون دنیای است.
سلیمی ادامه داد: دو نفر از این چهار وزنه بردار می توانند صاحب سهمیه شوند به شرطی که امتیاز لازم برای قراردریافت در جمع هشت نفر اول رنکینگ دنیای را به دست بیاورند یا اینکه نفر اول وزن خود در سطح قاره باشند.
قهرمان پیشین وزنه برداری ایران و دنیا در پاسخ به این پرسش که از میان این چهار وزنه بردار کدام یک برای کسب سهمیه شانس بیشتری دارند؟، گفت: اگر قرار باشد امروز وزنه برداران اعزامی به المپیک معین شوند، سهمیه های ایران به نام علی هاشمی و علی داودی ثبت می گردد چراکه طبق رنکینگ دنیای جزو 8 نفر اول هستند اما موضوع اینجاست که فدراسیون دنیای هنوز در خصوص رقابت های گزینشی تصمیمی نگرفته به خصوص که المپیک هم به تعویق افتاده است.
وی با یادآوری اینکه قرار بود مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان یک مرحله از رقابت های گزینشی المپیک در قزاقستان و ازبکستان برگزار گردد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد، گفت: بعد از آن قرار بود فدراسیون دنیای در حاشیه مسابقات دنیای جوانان (رومانی) در خصوص این رقابت ها تصمیم گیری کند اما برگزاری خودِ مسابقات دنیای هم به خاطر ویروس کرونا منتفی شد. باید ببینیم در نهایت هیأت اجرایی فدراسیون دنیای چه تصمیمی در این زمینه خواهد داشت.
به گزارش وبلاگ ورامین، بهداد سلیمی در شرایطی علی هاشمی و علی داودی را به عنوان شانس های المپیکی وزنه برداری ایران - در شرایط فعلی- معرفی می نماید که فدراسیون وزنه برداری طی ماه های اخیر و به خاطر کیانوش رستمی و سهراب مرادی و نزدیک شدن آنها به المپیک مانع اعزام دیگر وزنه برداران وزن 96 کیلوگرم به میادین گزینشی المپیک شده بود.
ایوب موسوی و رضا بیرانوند وزنه برداران دسته 96 کیلوگرم بودند که نسبت به کیانوش رستمی و سهراب مرادی امتیاز المپیکی بیشتری داشتند اما در صورت اعزام به توکیو شانس زیادی برای کسب مدال نداشتند. به همین دلیل فدراسیون وزنه برداری با غربال گری در اعزام های خود، فرصت افزایش امتیاز را برای رستمی و مرادی فراهم کرد هرچند که این وزنه بردار هم به خاطر چگونگی عملکرد و آسیب دیدگی تا به امروز نتوانستند شانس المپیکی شدن خود را قطعی نمایند و اگر هم به این مهم دست یابند در نهایت هم به خاطر هم وزن بودن یکی از آنها می تواند به المپیک اعزام گردد.
بهداد سلیمی در این زمینه گفت: اینکه کیانوش رستمی و سهراب مرادی بتوانند به کسب سهمیه نزدیک شوند به شرایط مسابقات گزینشی و تصمیم فدراسیون دنیای در این زمینه بستگی دارد. این دو وزنه بردار فعلاً نسبت به علی هاشمی و علی داوودی شانس زیادی برای کسب سهمیه ندارند مگر اینکه رقابت های گزینشی برگزار گردد و آنها بتوانند ارتقای امتیاز داشته باشند. در این صورت یکی از آنها می تواند صاحب سهمیه گردد.
این قهرمان پیشین وزنه برداری در خصوص اینکه از میان کیانوش رستمی و سهراب مرادی کدام یک شانس بیشتری برای المپیکی شدن دارند؟، گفت: واقعاً معین نیست چون شرایط هر دو به هم خیلی نزدیک است. به خاطر مصدومیت سهراب مرادی و اینکه مدتی دور از میادین بود، کیانوش رستمی فعلاً شرایط رکوردی بهتری دارد اما به خاطر تعویق مسابقات گزینشی قاعدتاً سهراب مرادی تا زمان برگزاری رقابت ها شرایط به نسبت بهتری پیدا خواهد نمود و چه بسا خود را به رکورد کیانوش نزدیک هم کند. در کل اینکه عملکرد این دو نفر غیرقابل پیش بینی است.
در صورت اعزام علی هاشمی و علی داودی به المپیک، کاروان ایران می تواند به مدال آوری وزنه برداری امیدوار باشد؟، این پرسش پایانی وبلاگ ورامین بود که بهداد سلیمی در پاسخ به آن گفت: قطعاً وزنه برداری که شرایط کسب امتیاز المپیکی را به دست می آورد می تواند برای مدال المپیک هم حائز شرایط باشد.
منبع: خبرگزاری مهر